PUSH
What Matters Mostcomments 0
14 December, 2012
Out And About

13/12/2013
"When the story teller starts to talk: 

      Pada suatu hari yang tenang dan indah, tiga orang sahabat telah merancang untuk bertemu di satu tempat yang begitu popular. Sebelum itu, mereka bertanya, "Kita mahu ajak siapa ya? Hanya kita bertiga?" Disebabkan rancangan ini disebut pada saat-saat akhir, mereka bersetuju untuk keluar bersama-sama demi mencari kebenaran.

 Hai: Pkul 2.45? Jumpa kt KFC.
 Saya: Ok set!
 Orang: Bubye! See yah
Oleh itu, Orang membawa diri ke tempat yang dituju. Setelah menunggu buat seketika, lalu hadirlah Hai dan Saya ini tadi. Sebenarnya, Orang mencari Hai dan Saya di KFC. Rupanya mereka telah meninggalkan Orang di satu kedai menjamu selera. Tanpa berfikir sepanjang yang mungkin, kalau panjang lagi pun boleh, Orang terus ke tempat yang agak logik di mana mereka mesti singgah di situ. :) Dan tekaan Orang begitu tepat sekali. Hai, Saya dan Orang

      Saya dan Orang punya perut sudah bermain gendang maka mereka bercadang untuk membaham nasi ayam. Sedapnyeeeee... Di samping mereka bersembang kosong, ibu bapa Orang telah datang melawat mereka bertiga. Jadi, sebelum ke jalan cerita seterusnya, adalah lebih baik kita berkomunikasi secara tidak formal, ya? Ngee ~ "

Sebenaqnya, saya dan my friends outing harini. Saja nak buat macam Hikayat Hang Tuah punya ayat.

Hai Puteri Rose Camelia bt Roselan
Saya Fathini Satar
Orang Ecah Pa'in

Sebenaqnya (lagi sekali xD) post ni nak menceritakan pasal wayang yang ditonton tadi. Cerita apa you know? STRAWBERRY CINTA gitu. Lawak ngat aih. Sebab dah tak dak cerita lain nak tengok, terpaksalah ye.

YA ALLAH! Kalau boleh nak hempuk ja cinema screen tu dengan botoi ayaq! Cerita lebih slow dari kura-kura. Yana Shamsudin jadi orang JEPUN. wooooo
Cakap macam orang pendek lidah. Sorry la, tapi memang tersengguk lah, siap berdengkoq you know! Haa. Kami tiga-tiga orang mulut tak berenti mengomen. Hee...
Kadang-kadang lawak dia adala yang lawak tapi I think kalau boleh dikatakan maybe lawak AGAK bodoh le ye.

Haha, yang paling nak tergelak bila mai tang last-last tu. Rasanya scene tu ada la mencapai 15 minit kat airport tu. Eeeee! Fathini tetiba dia sorang cakap kuat-kuat dalam panggung tu 'JALAN LA CEPAT!'

Bagus lah Thini 

Lagi satu, punya nak menJEPUNkan diri, they have to talk so 'manja' like. Yeah!  Jalan cerita typical love story. Pierre Andre boleh lah tahan. Maybe better if Shaheizy Sam? 
Yana nama Ichigo. Sampai kat Malaysia sebab nak cari mak dia yang dah lama menghilangkan diri. So, Hakimie, which is Pierre, sebagai pemandu pelancong dengan bersemangat nak tolong dia. Cinta pun terjalin. Last sekali jumpak mak dia, teroih tukaq nama jadi  FATIMAH ZAHRA. (taktau la eja macam mana) FUIYOOO. 

Keluaq ja cinema tu, Puteri dok ajuk cara cakap Jepun tu. Memang bising la tadi dok gelak mengekeh.. Hehe, jangan marah naa penonton yang lain. Kami memang perli habis-habisan.


 

Okaylah, umi dah hingaq tu. Nak kena tolong masak dinner ni :P 
Tatatititutu!!

past
future

close